Därför älskar vi snön

Därför älskar vi snön

Därför älskar vi snön

Ja snö är ju någonting vi älskar även om vi kanske inte alltid är så bra på att visa det, för det är ju alltid enklare att berätta hur kallt det är och hur jobbigt det är att klä på sig. Men nog är det mysigt när man kan kura ihop sig inne med tända ljus och en bra bok eller kanske med en mysig julfilm på tvn. Sen alla aktiviteter som man kan göra på vintern och alla mysiga och fina kort man kan ta är ju också helt fantastiskt men detta är ju bara en liten del av saker som är bra med vintern.

Roligt på vintern

Roligt på vintern

Roligt på vintern

Ja det finns ju massvis med roliga saker att göra på vintern själv eller med familj och vänner, bara du själv bestämmer. Man kan åka ut och åka skridskor med vänner och spela hockey, du kan åka vanliga skridskor eller långfärdsskridskor och att åka skridskor är ju nånting som faktiskt har funnits med oss i flera generationer. Och vill man ut i skogen eller fjällen kan man ta sina längdskidor med sig och en ryggsäck med god matsäck med sig och ge sig ut på ett äventyr och hur härligt är det inte att bara få vara ute och få friskluft, röra på sig och komma hem på eftermiddagen/ kvällen och känna att man faktiskt har gjort någonting på dagen.

Och för den som tycker om lite mera fart men ändå vill ut och röra på sig så finns både skoter och utförsåkning att välja på, med skoter kan man ta sig ut i naturen med familjen och grilla och mysa medan om man vill åka utförsåkning så kan man åka till en skidbacke med sina kompisar man kan även ta med sig snowboarden om man känner för det. Eller varför inte bara gå ut på gården och bygga snögubbar med barnen eller lägga sig ner och göra snöänglar.

Och det bästa med dessa aktiviteter är att i stort sett alla kan göra dom, oavsett ålder, kroppsform, funktionsnedsättning och vart du än kommer ifrån. Men vill man göra någonting lugnare så kanske man antingen har en stuga med öppen spis så man kan sitta och elda dricka varm choklad eller lite te och spela spel med familj och vänner eller mysiga ner sig i soffan med sin favoritbok och få försvinna in i sin egen värld. Men sen har vi ju faktiskt en högtid som heter julafton, den som förhoppningsvis gör så hela familjen är tillsammans och den blir ju faktiskt inte lika mysig om det inte är vitt ute, man vill att det ska ligga snö på marken hänga istappar från taken och att det ska glittra i träden när man sitter och tittar på Kalle Anka och väntar på att tomten ska komma med julklappar. Ja möjligheterna att ha en fantastisk vinter är oändligt många så det är bara att välja utifrån sina egna intressen och möjligheter och oavsett hur jobbigt det är med alla dessa kläder man får lov att ha på sig så är vintern en fantastisk årstid.

Comments are closed.