NYHETER

Om du går vilse, del 2

Postat av on Jul 12, 2018 in Blog | Kommentarer inaktiverade för Om du går vilse, del 2

Om du går vilse, del 2

Så, du har alltså konstaterat att du är vilse. Kanske börjar molnen hopa sig ovan trädtopparna, eller solen sänka sig bakom kullarna.

(mer…)

Om du går vilse

Postat av on Jun 30, 2018 in Blog | Kommentarer inaktiverade för Om du går vilse

Om du går vilse

Alla som äventyrar, vandrar eller rör sig ute i stora områden av vild skog och mark vet att man alltid ska prioritera säkerheten först. Om man är ovan eller inte varit ute så mycket förut kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på och under vilka omständigheter man ska prioritera olika nödvändigheter.

(mer…)

Vad är Scouterna?

Postat av on Feb 25, 2018 in Blog | Kommentarer inaktiverade för Vad är Scouterna?

Vad är Scouterna?

Alla har väl vid ett tillfälle eller annat hör talas om Scouterna, men vet du egentligen vad man sysslar med som Scout, eller vad ”scouting” faktiskt är? I första hand är det organisationen med namnet Scouterna som använder sig av ordet, men innebörden av vad det egentligen innebär att vara scout eller scouta är väldigt brett och inkluderar många olika egenskaper. I praktiken kan du vara ute och ”scouta” utan att var medlem i Scouterna, men till största del är det just denna organisation som satt upp måttstocken för vad det innebär att scouta! (mer…)

Välj rätt vandringsskor!

Postat av on Feb 10, 2018 in Blog | Kommentarer inaktiverade för Välj rätt vandringsskor!

Välj rätt vandringsskor!

Något av det mest grundläggande som du ska tänka på när du ska ge dig ut i skog och mark är vad du har på fötterna. Att välja rätt skor kanske inte känns som en så svår grej, men om du tar en närmare titt på det breda utbudet av vandringsskor eller kängor upptäcker du snart att det finns en överväldigande mängd att välja mellan. Eftersom de ofta ligger ganska högt i pris är skorna också något som du helst ska vara nöjd med, redan från det första steget. (mer…)