Tälta i naturen

Vill man ge sig ut i naturen och campa behöver man inte göra det svårt. En bra sak vi har här i Sverige är allemansrätten och den ger en rätten att tälta ute i naturen. Det finns ändå några praktiska saker att tänka på när man beger sig ut för att tälta.

Saker att tänka på när man campar själv

1. Köp ett tält som passar dina behov. Innan man beger sig iväg kan det vara bra att se till att det tält man skaffar är av en standard som man är i behov av. Här finns det mycket att tänka på. Ett bra tips kan vara att rådfråga någon man känner som tältar ofta eller har tältat tidigare. De har erfarenhet och vet vilka krav som ställs på tältet.

2. Se till att ha rätt utrustning med dig. Du kanske vill laga mat på kvällen och för att göra det kan du behöva grilla eller tillaga din mat på annat sätt. Ett spritkök kan vara en bra investering då det kan råda eldningsförbud under den tid du är ute och campar i naturen. Här gäller det också att se upp så att spritköket är tillåtet och att inte även det går under eldningsförbudet. Med de senaste årens bränder har det blivit hårdare förhållningsregler när man befinner sig ute och vill göra upp eld. Se till att skaffa rätt information och kunskap innan du beger dig ut. Spritköket är även bra när man ska koka kaffe på morgonen.

3. Ha med dig toalettpapper och annat du kan behöva. Det är inte roligt att vara mitt ute i skogen och inse att man har glömt toalettpapper. Förutom toalettpapper kan det vara bra att ta med sig våtservetter. De går att använda både till att tvätta händerna och annat med. Dessutom ligger de i en förpackning som gör att de går lätt att ta med sig under campingen.

4. Se till att ha med dig mobiltelefon med ett batteri som är väl laddat. Det kan dessutom vara bra att ta med sig en powerbank som är laddad om batteriet skulle ta slut och du hamnar i nöd. Det här är en bra livförsäkring och är bra att ha med sig om något skulle hända. Nu hoppas vi såklart att allt går bra, men om olyckan skulle vara framme kan det vara bra att ha med sig. Det kan dessutom vara så att du kommer vilse och med batteri kan du ta dig hem om du har mottagning på telefonen.

5. Tala om för någon var du beger dig. Det kan vara bra att tala om för någon var du har tänkt vara och när du har tänkt komma tillbaka. Det här är som en extra säkerhet eftersom det kan vara svårt nog att hitta någon som kommit bort i skogen även om man vet ungefär var de befann sig när de försvann.

Det finns helt klart mycket att tänka på och även om listan kan bli lite negativ med många säkerhetsaspekter är det fantastiskt att kunna vistas ute i naturen.

Comments are closed.