Vandring i Asien

Att vandra runt i Asien är en fantastisk upplevelse som alla vandrings-älskare borde testa om man inte har upplevt det innan. Det är en enormt stor kontinent och mycket varierande. Den har både livfulla marknader, karga berg, folkvimmel, höga bergstoppar och fridfulla tempel. Man får ta in lite i taget för man får så många olika intryck. Man kan gå guidade turer och det ingår all utrustning som läckra thailändska luncher, flaskvatten och en mycket trevlig guide! Den plats som mest rekommenderas av vandrare är Cameron Highlands i Malaysia. Temperaturen är härlig att vandra i och ligger på tjugo till tjugofem grader. Det finns teplantager, jordgubbsodlingar och här finns även världens största blomma, nämligen Raflesia. Det finns magnifika vattenfall att se under vandringen.

Många ortsbor gör sin egen sylt och marmelad som dom erbjuder dem som kommer vandrandes. Vägen varierar från asfalt till trampade jord-stigar och man ser lianer längs sin väg, bambu och palmer om vartannat. Man kan se regnvatten rinna ner för bergväggar, bli imponerad av hisnande vattenfall som man passerar samt att man blir alldeles betagen av alla odlingar som finns att se på. Om man skall vandra i Asien på egen hand behöver man tänka på att berätta för någon på hotellet att man skall på tur och i hur många dagar. Ut ifall något oförutsett skulle hända bland det tropiska klimatet skall man ha med sig bra skyddsutrustning och första hjälpen-saker nedpackade.

Ha alltid en karta med om man skall vandra ensamma

Ha alltid en karta med på vandringen för det lätt att gå vilse om terrängen ser likadan ut på många ställen. Vädret kan slå om och bli dåligt och irrar man bort sig när det börjar mörkna blir det inte bra. Ha massor av myggmedel med för myggornas bett är inte att leka med här. Det är det farligaste djuret i djungeln kan man säga för de kan bära på sjukdomar och det finns myggor som biter på natten som i värsta fall kan ha Malaria och en annan sort, nämligen Dengue-infekterade myggor som biter under dagtid. Det gäller att vara väl förberedd! Täcka så mycket av huden man kan trots värmen. Ha alltid ficklampa och extrakläder med i packningen.

I till exempel Thailand kan man besöka ursprungsbefolkningen högt uppe i bergen och det är en oförglömlig upplevelse. Man får se vackra landskap, äta underbar mat och dessutom träffar man många fantastiska människor.

Molnskogen

Man kan vandra till Thailands högsta topp – Doi Inthanon National Park och de bästa månaderna att göra detta är december till februari. Då har man också chansen att se blomman Siamese Sakura över mycket stora områden. Det är helt magiskt att se dessa blommor. Man går på fina naturstigar i parken och får uppleva fåglar, grottor, skogsplanteringar, jordbruk och en fantastisk mångfald av växter och blommor. När man är där uppe bland bergen får man chansen att se “Molnskogen” och fotografera kungen och drottning-pagoden. Att vandra i regnskogen är en oförglömlig upplevelse av det mest exotiska slag man kan tänka sig!

Comments are closed.