Vandring i Europa

För den som tycker om att vandra men vill se någonting utanför Sveriges gränser så finns det många platser i Europa som man skulle kunna åka till. Tre av dessa ställen är Jättarnas hem i Norge, Pyrenéerna i Spanien och Transsylvanien i Rumänien.

Jättarnas hem

I Jotunheimen och är en av Skandinaviens brantaste och djärvaste fjäll och inom nordisk mytologi kallas det för Jättarnas hem. Den vanligaste fjällturen är Besseggen och fler än 40 000 vandrare besöker detta ställe varje år. Det gör det till ett av Norges mest besöka fjäll. När man väl bestämt sig för att besöka Besseggen så kan man göra det från två håll. Om man tror att man kan hitta en väg som är mindre brant än den andra så misstar man sig, för båda vägarna är ungefär lika branta. Men man kan få njuta av den fina utsikten över bland annat sjöarna Gjenden och Bessvatnet. I Jotunheimen så finns det väldigt många berg som är 2000 meter höga, vilket gör att det finns många berg som man kan vandra till. Man kan välja att göra en kortare vandringstur över dagen eller vara borta några dagar.

Om man vill balansera på gränsen mellan Frankrike och Spanien och älskar naturen, då ska man besöka Pyrenéerna, som är en bergskedja mellan dessa två länder. När man är där så ska man passa på att ta sig till Ordersaravinen, det är ett berg som man kan säga är Europas motsvarighet till Grand Canyon. När man står vid detta berg så får man det klart för sig att människan är väldigt liten i denna värld vi lever i. Är man sugen på att ta sig en tur till denna bergskedja så kan man åka dit med Pathfinder travels som anordnar olika resor.

Transsylvanien

Transsylvanien ligger i Rumänien, och i den lilla byn Bran så ser man en stor turistattraktion som lockar väldigt många besökare per år. Upp över hundratals. Vad är det som lockar med denna plats? Jo det är ett slott där som byggdes på 1200-talet och det är också platsen för filminspelningar av Dracula-filmer. På denna plats är det varierat landskap, allt från vackra blomsterängar till öppna fjäll. Känner man att det lockar att se detta spännande ställe så kan man ta tillfället i akt att boka sig en resa dit. Det är säkerligen något man sent kommer glömma. Det finns mer ställen än denna Dracula-by som man kan besöka. Det finns många andra byggnader så som kyrkor till exempel men även landskapet är magiskt. Det är inte så många andra vandrare man möter men man kan se en och annan fåraherde som vallar sina får.

När man tänker vandring så är det inte bara att gå så många steg som man orkar per dag för att sen lägga sig till ro. Det handlar om upplevelser, om att se nya platser. Möjligen platser man inte sett innan. Det finns många platser på detta jordklot som väntar på att bli utforskade. Utmana sig själv att packa ryggsäcken och ge sig iväg på ett livs äventyr.

Comments are closed.